marți, 13 ianuarie 2015

Primarul si Zidul... de la Baia Mare


Primarul Cherecheș de la Baia Mare face arogante de nazist în fața unor jurnaliști.

În Baia Mare sunt mulți țigani si aproape toti șomeri. Cum tiganii au obiceiul sa stea la gramada, în cete sau triburi nu tocmai utile sau plăcute societății, primarul Cherecheș a făcut un zid care imrejmieste două blocuri de țigani, ca să ”salubrizeze zona” - zice el. Adica a ascuns căcatul sub preș, ca să nu se prindă nimeni. Zidul nu se vede din spațiu așa cum cred idioții că se vede Marele Zid Chinezesc.





Probabil că primarul a citit câteva chestii despre începuturile omenirii și puțin din Istoria Chinei. De ce? Păi când Dumnezeu ia făcut pe oameni, oamenii s-au gândit că decât să-și dea cu sapele în cap, mai bine își fac ziduri... ca să nu se mai uite vecinul la roșiile lui și să nu-i mai deoache capra.

După câteva miliarde de ani, chinezii au facut un zid și mai mare... pe care l-au sărit ca să se ducă prin vecini. Cică zidul ăsta al chinezilor se vede din spatiu!!! Doar nu esti prost să crezi asta, nu? Sunt autostrăzi mai mari decât zidul chinezilor și tot nu se văd din spațiu, ce dracu' !?

Să revenim la primar... O fi nazist?... O fi țara asta plină de rasiști? Știm doar ce spun străinii despre noi: o țară de țigani; cea mai mare adunătură de analfbeți din Europa.

Dar primarul a fost băiat deștept, iar zidul nu poate fi dărâmat. Zidul nu e zid, e operă de artă.

Zidul nu are porți, nu este păzit de milițieni și nu are șanțuri de apărare... Practic, zidul n-ar trebui să deranjeze pe nimeni, poate doar ca idee. Las-o-npula mea că n-ar trebui să te deranjeze ideea asta, sunt altele și mai și. Dacă nu-i deranjează pe indieni, pe tine de ce te-ar deranja? Hai să fin serioși, ăștia au skill nativ la sărit gadul. 90% din ei îl sar cu bicicleta ta în spate.

Pișam-aș pe el de zid, că a ajuns lumea să-și dea cu părerea despre el pe net... deși mi se pare util. Domnu' Oprescu, nu faci bre și matale un zid d-ăsta care să împrejmuiască un cartier sau două din București, că oamenii par a fi fericiți? Ia uitați ce spun marocanii:




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu