joi, 17 ianuarie 2013

peteava.ro - mărirea și decăderea uni site

De câțiva ani site-ul peteava.ro se chinuie "să crească mare". A crescut datorită userilor care au tot postat filme acolo pentru ca apoi, fiecare să-și pună acele filme pe site-ul lui. A reușit să intre chiar și într-un clasament Google pe care anul trecut ni-l arăta cu mândrie. În acel clasament, spuneau ei, au intrat datorită userilor înregistrați pe site-ul lor. Userii puneau fișiere video, userii aduceau vizitatori pe site. Deci, userii au făcut site-ul mare... Dar tot userii îl pot face mic.
De ceva vreme, userii care postau filme pe site-ul peteava.ro au constatat că filmele pe care le postau acolo, ca apoi să ia codul embed și să și-l pună fiecare pe site-ul său, pentru vizitatorii lor, nu mai funcționează. Nimic. Nada. Însă cei de la peteavă.ro nu s-au mulțumit doar cu atât, au vrut să ia ei toți vizitatorii de pe celelalte site-uri cu filme și să-i facă să vadă filmele doar pe site-ul lor. Pentru asta au ales o strategie: filmele care rulează deja pe site-ul lor nu mai pot fi vizionate și pe alte site-uri unde au fost postate prin cod embed; filmele deja existente pe site-ul lor, în special serialele asiatice și animeuri, sunt suficiente ca să le aducă un număr destul de mare de vizitatori - fani filme/seriale asiatice; animeurile nu mai pot fi văzute pe site-uri dedicate (ele pot fi vizionate doar pe "peteava.ro"). Și ca perversitatea să fie maximă, au pus condiția ca fișierele video upload-ate să nu depășească 20 de minute. Păi, băi melcilor mucioși, înțeleg că un ep. dintr-un documentar are 40 - 45 de minute, ăsta mai poate fi tăiat în două, dar un anime are 23 - 25 de minute, chiar nu puteați să puneți o limită de 30 de minute? Nu vă mai săturați?
Americanii au o vorbă: "Nu strica ceva ce merge bine. Lasă-l așa!"
La noi, orice merge bine trebuie stricat.
Oameni buni, dacă nu aveți salvate filmele la care v-ați chinuit să lucrați, descărcațile cu Video Download Helper de la Firefox și puneți-le pe alte site-uri ca VK, Rutube sau... găsiți voi o soluție. Voi ați făcut site-ul mare, voi puteți să-l dărâmați. Puneți-l în cap. Nu mai postați filme pe "peteava.ro". Gata, "țeava" s-a înfundat.

Puteți să comentați aici ce vreți voi. Vărsți-vă bervii! Nu-i menajați deloc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu