Antica licoare care te ținea în putere
În
vremea faraonului Amenhotep al IV-lea, care și-a luat apoi numele de
Akhnaton, la porunca acestuia, a fost elaborată o rețetă miraculoasă,
după care s-a preparat o băutură numită Antica.
Oamenii de rând îi spuneau humus, adică pământ, sol. De fapt, licoarea apăruse mai demult, în vremea lui Amenhotep al II-lea. Ea
era menită să îi mențină mereu în putere pe sclavii ce construiau
mărețele piramide. Băutura aceasta curăță bine vasele de sânge și
asigură o viață îndelungată.
Licoarea
a fost preparată de preoții egipteni, care cunosteau tainele
organismului, plantele - salbatice și/sau cultivate - și toate virtuțiile
acestora.
Preoții
foloseau și ei, la rândul lor, această băutură pe care o preparaseră,
dar în doze mai mici, deoarece ei munceau mai puțin decât sclavii de la
piramide și, totodată, nu stăteau tot timpul în soarele arzător al
deșertului.
Bautura cu usturoi și lămâie
Licoarea
egipteană, care avea și rolul de a menține și regla
echilibrul vitaminelor din organism, a primit numele de Antica, de la
cele două componente: An = usturoi și Tica =
lămâie. Cele două componente asigură toată gama de efecte miraculoase ale acestei băuturi.
Vitamina
A sporește densitatea și elasticitatea pielii, protejează limfa și împiedică transpirația în exces. Usturoiul, care este bogat în
vitamina A, mai conține siliciu, iar acesta are un rol important în reînnoirea măduvei osoase și
hematopoeza (fabricarea de globule roșii tinere). Tot în usturoi se
găseste un element foarte rar, dar extrem de necesar - germaniul. Acesta
favorizează formarea țesutului muscular.
Prepararea miraculosului remediu
Se
folosesc patru lămâi măricele, bine coapte, cu coaja subțire și trei
căpățâni de usturoi. Lămâile se spală și se șterg, apoi se stoarce zeama într-un vas de sticlă, foarte curat (borcan). Coaja și pulpa rămase se dau prin mașina de tocat și se pun într-un alt vas (borcan). Căpățânile de usturoi se curăță, iar cățeii se zdrobesc (ca pentru mujdei).
Zeama
lămâilor, cojile și pulpa (date prin mașină) și mujdeiul de usturoi se
pun toate într-o oală emailată; după ce s-au amestecat bine se toarnă ăn
oală doi litri apă fiartă și răcită. Oala se leaga cu o bucată de tifon
pus în două și se pune în frigider, pentru 72 de ore. Nu trebuie să ne
temem că frigiderul va prinde miros de usturoi - lămâia îl va face să
dispară.
După
cele trei zile (72 de ore), conținutul din vasul emailat se strecoară
prin patru straturi de tifon, se pune în două sticle de câte un litru și
se închid sticlele etanș. Licoarea se va păstra la frigider.
Administrarea acestui leac
1- Se ia timp de cinci zile, de câte patru ori pe zi câte 50 ml, cu 30 minute înainte de masă.
2- Apoi se face pauză timp de zece zile, după care procedura se repetă.
3- Cura durează cinci luni, după care se face pauză timp de două
luni.
Prin folosirea acestei licori se previne orice răceală, organismul are la dispozitie un excelent tonic (îndeosebi primăvara). Se recomandă să fie folosit chiar și de către persoane perfect sănătoase.
Acest
preparat poate fi considerat un remediu universal, deoarece este
capabil să vindece aproape toate afecțiunile tractului gastro-intestinal și disfunctiile hepato-biliare (mai puțin calculoza biliară și
afectiunile de vezica biliară). Preparatul curăță rinichii,
dezinfectează căile urinare, vindecă stenocardia, restabilește inima
după infarctul de miocard, grăbețte resorbția cicatricelor
postoperatorii. Daca se fricționează cu acest decoct rădăcina părului și
se pun chiar comprese, dispar senzațiile de mâncărime și mătreață. În
cazul mirosului neplăcut al gurii, se clătește gura cu decoct și se și înghit 1-2 guri. Preparatul curăță intestinul subțire, înlatură
avitaminozele și constipațiile. De asemenea, este un remediu în scorbut și în
tuberculoze.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu