vineri, 28 noiembrie 2014

Saracii care nu vor sa munceasca



O firma de confectii vrea sa angajeze personal, dar ce sa vezi? Statul si-a pus amprenta pe taranii saraci. Statul de geaba si Statul in cur pe prispa casei îi tine in viata pe saracii de la tara. Ei prefera sa traiasca din ajutorul social de 400 de lei dat de la Stat, in loc sa se duca la munca 8 ore pe 1.000 de lei + bonuri de masa + transport gratuit, toate acestea fiind oferite de firma angajatoare. Incredibil!
Este vorba despre comuna Dângeni, din judeţul Botoşani. Sa va fie rusine. Huooo!!!

Cătălin Rotundu, primarul comunei cu puturosi, a postat un mesaj pe Facebook:

”Dragi concetăţeni şi mă adresez în mod special persoanelor mai tinere, va rog să înţelegeţi că trebuie să învăţăm să avem fiecare o meserie şi să lucrăm undeva, nu se mai poate trăi pe spatele părinţilor sau din ajutoare sociale. Fac apel încă o dată către persoanele interesate să muncească pe un salariu net de 1.000 lei, transport asigurat şi program de opt ore de muncă. Vă mulţumesc pentru înţelegere şi în speranţa că nu voi mai vedea persoane tinere stând la rând pentru a-şi întocmi dosare de ajutor social”.
Vezi pe botosaneanul.ro

DIGI24.ro prezinta si cateva interviuri cu geniile din comuna Dângeni. Fiti atenti:





Ionela Sarariu are 19 ani și a terminat opt clase, iar până acum nu a lucrat nicăieri. A mers la fabrica de confecții dar nu a stat decât două zile:
“- Ne-a pus să tragem liniuțe, a vrut să vadă dacă știm ceva și le-o plăcut de noi și o zis să mergem la muncă și noi n-am mai plecat.
- N-ați mai mers la muncă, nu?
- Nu.
- Dar ți-ar plăcea să lucrezi în alt domeniu?
- Na, depinde ce o fi, unde.”

“- Ce venituri aveți dumneavoastră, din ce trăiți?
- Ajutor social și alocația copiilor...cam în jur la 400 de lei.
- Și un salariu de 1.000 de lei nu v-ar conveni?
- Nu, nu, e greu, nu-i că-i ușor că o mai fost lume din sat și o renunțat.”

“- Nu v-ar conveni să mergeți să lucrați la Botoșani în confecții?
- Eu nu, că soțul lucrează, eu nu pot să las copiii să mă duc.
- Nu v-ar încânta un salariu așa de mare?
- Ba da, nu poți să zici că nu.”
Vezi pe digi24.ro




...Si sa va mai spun una:
Ponorâta, locul în care nimeni nu vrea să muncească. Toti trăiesc din banii statului. N-au nici macar o bucata de paine ca s-o dea copiilor, traiesc in cocioabe care stau sa cada, dorm in niste chestii care nu s-ar putea numi paturi... Este povestea mai multor familii de rromi care locuiesc în cea mai săracă comunitate de rromi din România. Ponorâta, un cartier al comunei Coroieni. În Ponorâta toată lumea este asistată social. Toţi trăiesc din banii statului. Sunt judecaţi de toată lumea şi recunosc că nu se înghesuie să îi angajeze nimeni. De ce? Pentru că sunt… rromi. Au mulţi copii, fiecare copil primeşte alocaţie şi aşa vin banii în aceste familii.
Vezi pe adevarul.ro

Daca oamenii de STAT din Dângeni, judeţul Botoşani, tot mai au o vaca sau un porc prin batatura si tot mai misca ceva pentru existenta lor, astia din Ponorâta se pare ca n-au muncit in viata lor nici macar o milisecunda. Vorba aceea: Munca l-a creat pe om, dar nici lenea n-a omorat pe nimeni.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu